شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رییس سابق حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر این که باید مراقب نفوذ سکولاریسم پنهان در جامعه باشیم، گفت: نقد آسیب های جدی جامعه را رسالت های مهم روحانیت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دکتر حسن بنیانیان، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در نشست بررسی اثربخشی فرهنگی حوزه در جامعه که در سالن اجتماعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد، با تاکید بر این که باید مراقب سکولاریسم پنهان در جامعه باشیم، اظهار داشت: حقیقتاً اگر ما نسبت به مسایل اعتقادی، ارزش ها و جهان بینی خود بی توجه باشیم، دچار سکولاریسم می شویم و در آن صورت، وضعیتی پیش می آید که به طور مثال، افراد گاه در اقتصاد نزول خواری می کنند و با حضور در مجالس حسینی به ظاهر وجدان خود را راحت می کنند.

وی با اشاره به نقش بی بدیل روحانیت در هدایت جامعه اسلامی، گفت: قرن های متمادی است که روحانیت با موعظه و خطابه، آموزه های اسلامی را در جامعه رواج داده و در این مسیر نیز موفق بوده است، اما در شرایط فعلی با وجود ماهواره ها و شرایط و اقتضائات جدید فرهنگی و اجتماعی نیاز به تحول در عرصه تبلیغی داریم.

این محقق و پژوهشگر همچنین با بیان این که از نگاه مقام معظم رهبری ، فرهنگ یک سیستم است و باید به آن نگاه سیستمی و جامع داشت، افزود: نهاد روحانیت با درک منویات رهبری و ساده سازی آن ها برای عوام جامعه یکی از رسالت های جدی را بر عهده دارد .

وی با اشاره به نقش مهم روحانیت در مهندسی فرهنگی جامعه، ابراز داشت: مهندسی فرهنگ این است که با رویکرد سیستمی اجزای فرهنگ اعم از فرهنگ ملی، فرهنگ عمومی و تخصصی،‌ فرهنگ سازمانی را مشخص کرده و در این رابطه باید بخشی از طلاب و فضلای ما راجع به فرهنگ سیاسی و اقتصادی و غیره متخصص باشند.

بنیانیان ادامه داد: پیش از هر چیز باید نگاه و رویکرد رهبر معظم انقلاب به فرهنگ را درک کرده و بدانیم که از نگاه ایشان، فرهنگ مثل هواست که همه جای ما را پر کرده است و نمی توانیم در هیچ یک از امور از آن غافل شویم.

وی با بیان این که فرهنگ جهت دهنده به تصمیمات کلان کشور است، گفت: روحانیت ما باید فرهنگ و ابعاد و زوایای آن را به خوبی بشناسد تا بتواند بر اساس آن به رصد و حل مشکلات کشور بپردازد.

این صاحب نظر مباحث فرهنگی همچنین تاکید کرد: بی شک یکی از اساسی ترین کارهای روحانیت نقد آسیب های جدی جامعه است اما روحانیت نیز نباید از ایرادات و ضعف های خود غافل باشد بلکه خودش باید برای اصلاح آن ها پیشگام باشد.

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha